пресс центр / Опубліковано Закон по змінах до Конституції

Jan
Відповідний Закон (проект №3812) “Про внесення змін до статті 149 Регламенту Верховної Ради України” було прийнято в редакції Комітету.
Документ визначає, що парламент може прийняти законопроект про зміни до Конституції (за винятком розділів Основного Закону "Загальні засади", "Вибори", "Внесення змін до Конституції" для яких передбачена окрема процедура), який Конституційний Суд визнав таким, що відповідає вимогам статей 157, 158 Конституції, і який був попередньо схвалений ВР цього ж скликання на попередній черговій  сесії ВР (попередня редакція Регламенту допускає попереднє схвалення і на позачерговій сесії ВР).
Також Закон передбачє, якщо вище зазначений законопроект про зміни до Конституції був попередньо схвалений ВР і небув розглянутий на наступній черговій сесії після попереднього схвалення, то такий законопроект розглядається ВР на наступній за нею черговій сесії.
Нагадаємо, саме положення стосовно "наступної чергової сесії ВР" сьогодні почне розглядати КСУ, до якого депутати звернулись за тлумаченням.
Текст проекту Закону можна переглянути за: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57726

Взято з: http://zib.com.ua/