пресс центр / Чи потрібно змінювати дозвільні документи, якщо перейменували місто?

Dima // 0 Коментариев
При зміні назви населених пунктів, районів та областей, але коли не змінюється фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління та обліку, переоформлювати документи дозвільного характеру не потрібно.
На це у своєму роз'ясненні щодо підстав переоформлення документів дозвільного характеру звертає увагу Державна регуляторна служба України.
Так, Верховна Рада України 9 квітня 2015 року прийняла Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», який набрав чинності 21 травня 2015 року, та яким доручено відповідним органам у шестимісячний строк провести громадські слухання й подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо перейменування населених пунктів, районів та областей, назви яких містять символіку комуністичного
тоталітарного режиму.
Водночас, відповідно до частини першої статті 4 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», виключно законами, які регулюють відносини, пов’язані з одержанням документів дозвільного характеру встановлюється вичерпний перелік підстав для переоформлення документа дозвільного характеру.
У частині восьмій статті 41 цього Закону йдеться, що підставою для переоформлення документа дозвільного характеру є зміна місцезнаходження суб'єкта господарювання. Але статтею 93 Цивільного кодексу України встановлено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.
Отже, переоформлювати документи дозвільного характеру не потрібно.

Джерело: http://zib.com.ua/